fbpx

Limburg Beveiliging: altijd afwisselend werk

Iedereen voelt zich graag veilig. Of het nu op straat is, thuis of op het werk. Veiligheid is belangrijk en de maatschappelijke behoefte aan beveiliging is groot. Denk aan politie-inzet bij voetbalwedstrijden, beveiliging tijdens festivals of andere evenementen, maar ook de dreigingen of gekke situaties die we elke dag weer in het nieuws zien en in de kranten lezen. Gelukkig zijn er een hoop mensen die in deze situaties juist een bijdrage leveren aan de veiligheid, zoals de politie, douanepersoneel en beveiligers van Limburg Beveiliging.

Het werk van een beveiliger bij Limburg Beveiliging

Bij werken als beveiliger denk je al snel aan de portier in de kroeg of de beveiliger op een festival, maar het is veel meer dan dat. Als beveiliger heb je een zeer afwisselende job; geen dag is hetzelfde. De ene dag werk je op de meldkamer, de andere word je ingezet bij toegangscontroles en nog een andere dag sta je in een zorginstelling of in een natuurgebied. Je taak blijft altijd dezelfde: het waarborgen van de veiligheid. Je signaleert gevaarlijke situaties en probeert die waar mogelijk te voorkomen of te stoppen.

Het waarborgen van de veiligheid

Als beveiliger waarborg je dus de veiligheid. Die veiligheid die we allemaal zo belangrijk vinden, waar we dan ook zijn.  Dat doe je vaak verbaal door mensen aan te spreken op hun gedrag of mensen te wijzen op de mogelijke gevaren in de omgeving. Ook luister je naar de mensen om je heen. Je signaleert het als iemand een onveilig gevoel heeft en onderneemt actie waar nodig.

Meer dan een portier in de kroeg

Als beveiliger kom je veel verschillende plaatsen, omdat simpelweg veel plaatsen en situaties vragen om het waarborgen van de veiligheid. We geven je graag aan de hand van een paar voorbeelden een beeld van waar beveiligers van Limburg Beveiliging zoal te vinden zijn.

Het Sterrebos bij VDL Nedcar

Een tijdje geleden klommen actievoerders in bomen op het privéterrein van VDL Nedcar. Ze voerden actie tegen de kap van ongeveer zeven hectare van het bos, pal naast de autofabriek van VDL Nedcar. Het bedrijf wil daar een nieuwe productiehal bouwen. De toevlucht van actievoerders leidt tot veel onveilige situaties. De actievoerders klommen gevaarlijk hoog in de bomen in de hoop dat de kap niet doorgaat. Beveiligers van Limburg Beveiliging zijn ingezet om verdere onveilige situaties te voorkomen.

Penitentiaire Inrichtingen

Ook in penitentiaire inrichtingen zijn beveiligers van Limburg Beveiliging werkzaam. Wanneer er bijvoorbeeld verbouwd wordt in een gevangenis worden beveiligers ingezet om de veiligheid te waarborgen. Zo kunnen bouwvakkers ongestoord hun werk doen en wordt er voorkomen dat gedetineerden materialen in handen krijgen waarmee ze zichzelf of anderen kunnen verwonden.

Arrestantenzorg

Een gedeelte van onze beveiligers werkt soms als arrestantenverzorger. Naast een beveiligingsdiploma beschikken arrestantenverzorgers over een geldig EHBO-diploma en hebben zij de opleiding tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar met succes afgerond. Op het politiebureau ondersteunen zij de werkzaamheden van de politie. Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit de fouillering van arrestanten, de verstrekking van eten, drinken en medicatie, de begeleiding van het bezoek van advocaten, de verzorging van de arrestanten en de waarborging van de veiligheid van de arrestanten en de omgeving.

Beveiliging tijdens een uitvaart

Afscheid nemen van een dierbare is een beladen gebeurtenis. Door emotie kan het voorkomen dat er tijdens de plechtigheid wel eens een ongewenste situatie voor kan komen. Ook hier kan een beveiliger van Limburg Beveiliging de veiligheid waarborgen. Familieleden kunnen het bijvoorbeeld niet eens zijn over gemaakte keuzes of er is ongewenst bezoek op een uitvaart. Door het inzetten van beveiliging kan escalatie in een dergelijke situatie worden voorkomen.

Over Limburg Beveiliging

Een kleine dertig jaar geleden begon Paul, de eigenaar van Limburg Beveiliging, als beveiliger. Hij richtte na een aantal jaar zijn eigen beveiligingsbedrijf Protectio op. Inmiddels werkt Protectio al jarenlang voor grote en kleine festivals, popconcerten, muziekevenementen, en nog veel meer.

Kort na de oprichting van Protectio ontstond er vraag naar brandwachten, BHV’ers en EHBO’ers. Met Infinity Services kon Paul ook voldoen aan deze vraag. De facilitaire tak van de beveiligingssector is inmiddels een groot onderdeel van Limburg Beveiliging.

De derde pijler van Limburg Beveiliging is Virtus. Met Virtus bedient Limburg Beveiliging de particuliere sector met onder andere objectbeveiliging, beveiliging in de zorg, begeleiding in het OV, winkelsurveillance, rouw- en uitvaart beveiliging en nog veel meer.

Interesse in werken bij Limburg Beveiliging?

Limburg Beveiliging is een fijn bedrijf met vele mogelijkheden. Het werk is gevarieerd, met fijne collega’s. Geen dag is echt hetzelfde. Ben jij klaar voor een uitdagende job? Check de vacatures op onze website, of neem contact op!