fbpx
Limburg Beveiliging en MVV

Limburg Beveiliging en MVV: samen in de wedstrijd

Limburg Beveiliging en MVV

MVV Maastricht heeft al ruim 2 jaar een trouwe samenwerking met beveiligingsbedrijf Protectio. Dit jaar wordt het derde jaar, onder een nieuwe naam: Limburg Beveiliging. Het bedrijf helpt de Maastrichtse voetbalclub met publieksbegeleiding en zorgt voor rust onder het publiek, maar ook binnen de organisatie.

Het imago van de Maastrichtse voetbalsupporters liep enkele jaren geleden bij een uitwedstrijd een deuk op. Dit was aanleiding voor MVV Maastricht om contact op te nemen met Paul van Protectio/Limburg Beveiliging. MVV Maastricht had hierbij één doel; dergelijke situaties in de toekomst voorkomen. Er werd in eerste instantie gekozen voor begeleiding bij uitwedstrijden waarbij het risico op escalatie relatief hoog lag. Kort daarna is besloten om Protectio ook bij thuiswedstrijden in te zetten.

 

Tevreden supporters

Voordat Limburg Beveiliging deze samenwerking aan is gegaan, maakte MVV Maastricht gebruik van stewards. Hierbij was er enkel de mogelijkheid om te superviseren. Met de komst van Protectio is handhaven ook mogelijk geworden.

Uit gesprekken is gebleken dat ook supporters tevreden zijn met de samenwerking. ‘Omdat Paul met zijn team voor veel Maastrichtse horecazaken werkt, kennen ze veel mensen. Ze hebben goed contact met de harde kern. Er is een soort wederzijds respect en dat werkt heel goed.’ aldus een MVV supporter.

Paul zelf vindt de ontlading na een wedstrijd erg gaaf. ‘Als MVV gewonnen heeft en alle supporters uit hun dak gaan, op de hekken klimmen, maar zich daarna ook aan de regels houden: dat vind ik erg gaaf om te zien.’

 

Het coronavirus

Ook nu het Corona-virus de wereld goed heeft opgeschud, blijkt de inzet van Limburg Beveiliging welkom. Hierbij werken ze samen met het Coronateam van MVV, bestaande uit vrijwilligers, professionals en internen. Alle punten zijn goed doorgelicht en omschreven in een plan: van de catering tot de tickets, van plattegronden tot toiletten. Zo kunnen de supporters ook in deze vreemde tijden veilig genieten van een goed potje voetballen.

 

Parkeerwachters en gastheren

Het begeleiden van voetbalsupporters is niet nieuw voor Limburg Beveiliging. Als samenvoeging van de bekende merken Protectio, Virtus en Infinity, heeft Limburg Beveiliging al meer dan 25 jaar ervaring in het beveiligen van Limburg. Van security tot objectbeveiliging, van evenementbeveiliging tot zorgbeveiliging, van winkelsurveillance tot brandwachten of zelfs EHBO: Limburg Beveiliging draait er zijn hand niet voor om. Daarom gaan ze in het nieuwe voetbalseizoen ook andere werkzaamheden vervullen zoals het voorzien in parkeerwachters en gastheren.

Aanstaande zaterdag is de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Er worden 1500 bezoekers verwacht, terwijl er normaliter plek is voor 8800 mensen. In verband met de richtlijnen rondom corona zet de club toch de normale bezetting van Limburg Beveiliging in.

Heb jij ook een beveiligingsvraag, neem dan contact met ons op.