fbpx

Limburg Beveiliging: Paul en zijn hobby

Limburg Beveiliging draagt zorg voor de beveiliging bij het grootste gedeelte van de Maastrichtse en Roermondse horeca. Daarnaast is het de laatste jaren gespecialiseerd in de particuliere sector, waar het de beveiliging verzorgt voor bedrijven als Mercedes Benz, Intratuin, diverse overheidsinstellingen en bedrijven in de zorgsector. Paul Jansen is oprichter en eigenaar van dit bedrijf. In dit blog vertellen we hoe Paul zijn hobby uitgegroeide tot Limburg Beveiliging.

Het is inmiddels alweer 28 jaar geleden toen Paul begon aan de deur bij Discotheek Slaats in Mariahout. Discotheken waren in die jaren nog immens populair; ieder dorp had er een. Ook kon toen iedereen nog werken als beveiliger. Het is namelijk pas sinds 1992 wettelijk verplicht om een beveiligingspas aan te vragen en bij je te dragen. In 1998 heeft ook Paul deze pas aangevraagd en ontvangen, waarna hij is gaan werken voor Horeca Security Nederland.

Het bracht hem naar discotheek Hot News in Helmond, waar hij een tijd de beveiliging heeft verzorgd. Ook de feesttenten op kermissen in Noord-Limburg en Brabant waren enkele van Paul zijn werkplekken. Na Helmond is Paul in Valkenburg terecht gekomen, waar hij vanaf de opening bij Café Nurgus heeft gestaan. Een aantal jaar trouwe dienst en Valkenburg maakte plaats voor Maastricht, waar hij onder andere voor de Allebonheur en de Celebration heeft gewerkt.

In 2013 is Paul, met Protectio, voor zichzelf begonnen in de evenementenbeveiliging. Dankzij zijn jaren ervaring in het vak, kreeg hij vanaf het veel succesvolle klussen op met veel van zijn vrienden als werknemers. In 2016 vereiste de kerstgrotten in Valkenburg ook brandwachten, BHV’ers en EHBO’ers. Dat zette Paul aan het denken. Hij bedacht in 2017 Infinity Services, om ook deze diensten aan te kunnen bieden.

Na Protectio en Infinty Services, miste er enkel nog de particuliere beveiliging. In 2019 werd Virtus opgezet, zodat Paul kon voorzien in alle takken van sport binnen het beveiligingsvak.

Het bracht hem succes en groei, maar bij groei horen ook altijd onvoorziene zaken waar je tegenaan loopt. In het geval van Paul, merkte hij dat veel van zijn werknemers alleen in het weekend beschikbaar waren om te werken. Veel van hen hadden vaste banen en een parttime aanstelling bij een van de drie bedrijven. Het roer moest om. Paul besloot dat hij een manier moest vinden om zijn werknemers een fulltime functie aan te kunnen bieden.

Limburg Beveiliging

Het besluit betekende in 2020 de geboorte van Limburg Beveiliging; de vereniging van de drie takken: evenementenbeveiliging, particuliere beveiliging en het leveren van diensten (zoals EHBO’ers, BHV’ers en brandwachten).

Onder het motto ‘altijd paraat met woord en daad’ ziet de toekomst er rooskleurig uit. Op het moment, met COVID-19, is het uiteraard ook voor Limburg Beveiliging moeilijk. Wel wordt er hard gewerkt om het bedrijf stevig in zijn schoenen te zetten. ‘Er wordt geïnvesteerd in marketing,’ aldus Paul, ‘en we blijven innoveren.’

Paul zegt niet geworden te zijn wat hij wilde zijn. Het begon allemaal met vrienden. Het was klein, maar keer op keer kwam er een extra deur bij. Het was een hobby die inmiddels toch wel echt uit de hand is gelopen. Nu wil Paul dat Limburg Beveiliging nergens in Limburg meer is weg te denken: iets waar hij toen het Protectio in de kinderschoenen stond, nooit van had durven dromen.